Сніданок для школяра


Сирники з фруктами

Сир - 200 г, яйце, цукор - 3 ст. л, сіль - 1 /. 4 ч. л., борошно - 30 г, олія - ​​1 ст. л, сметана, полуниця - за смаком.

Збити яйце, всипати сіль і цукор. Додати сир, борошно. Все перемішати і з отриманої маси виліпити сирники. Розігріти на сковороді масло, викласти сирники і обсмажити їх з кожної сторони протягом 1 хвилини. Подавати до столу зі сметаною і полуницею.
Булочка «Вітамінка»

Готові булочки, 20 г вершкового масла, 1 ст.л. меду, 1 свіжий персик або 3 абрикоса, 1 ст. л. лимонного соку, 100 г полуниці.

Персики і полуницю вимити й обсушити. М'якоть персика нарізати соломкою і скропити лимонним соком. У полуниці видалити плодоніжки і нарізати кружечками ягоди. Розрізати булочки на дві частини, нижню намазати маслом, потім медом. Зверху покласти персик і полуницю.
Омлет «Світлофор»

4 яйця, 3 ст. л. молока, 100 г свіжої зелені, 1-2 помідори, 1ч. л. рослинної олії, сіль за смаком.

Зелень вимити, обсушити і дрібно нарізати. Помідори розрізати, вибрати з них насіння і нарізати тонкою соломкою. Збити яйця з молоком та овочами до появи піни. Не припиняючи збивання, додати сіль. Розігріти на сковороді масло, влити яєчну суміш. Через 2 хв. перевернути омлет на іншу сторону і смажити ще 1 хв.
Багет «Апетитний»

Багет, 2 помідори, сир - 50 г, шинка - 50 г, листя салату, майонез.

Багет розрізати вздовж, нижню частину намазати майонезом. Покласти шматочки шинки, листя салату, потім скибочки сиру, петрушку, помідори, нарізані кружальцями.
Слойка для відмінника

Хлібці вівсяні, 100 г чорносливу, 100 г кураги, 100 г меду, жменька мигдалю.

Заздалегідь замочити чорнослив і курагу. Викласти на пергаментний папір шар хлібців і змастити їх медом. Зверху покласти чорнослив, нарізану маленькими шматочками, і викласти другий шар хлібців. Знову покрити хлібці медом і викласти нарізану курагу. Мигдаль порізати на тонкі пластинки, злегка обсмажити і посипати стружкою слойки зверху. Поставити в холодильник на 1-1,5 години.

rastim-baby
Переглядів 11073

харчування, школа, сніданок, рецепти

Коментувати

Залогіньтесь будь-ласка!